Auteurs

Bart en Bruno hebben zich geëngageerd om mensen in extreme armoede te helpen. Maak kennis met deze twee gezonde altruïsten.

Er is altijd een erg goede reden om niets te doen, vooral om zelf niets te doen.

1200px-Sir_Winston_Churchill_signature.svg
Sir Winston Churchill

Bart Cools

Bart is een filantroop, altruïst, vader en echtgenoot die een economische opleiding heeft genoten in Antwerpen en Louvain-la-Neuve. Al snel verdiepte hij zich in de verschillende facetten van Human Resources. Na een carrière van 25 jaar in binnen- en buitenland bij diverse internationale bedrijven laste Bart een sabbatical in om zijn prioriteiten te herschikken. Hij maakte van deze periode gebruik om, samen met zijn vrouw Anne-Marie en hun vijf kinderen, de VZW Children of Lima op te richten, waarmee ze zich inzetten voor de kinderen uit de armste sloppenwijken van Lima, Peru. Bart woont en werkt in België en begeleidt organisaties bij diverse hr-vraagstukken waar de werknemer en mens centraal staan.

Bruno Rouffaer

Bruno woont en werkt vanuit zijn thuisbasis Lima in Peru als internationaal coach en consultant. Hij is arbeidssocioloog, met veel ervaring in organisatie- en cultureel gedrag. Hij staat ook bekend als een rebel met meer dan 30 jaar wereldwijde ervaring in leiderschapsworkshops en coaching. Hij is auteur van Self-Awareness in times of COVID-19 pandemic, a self-coaching guide to happiness en de bestseller NO WAY, The Big Bad Boss Era is Over. Bruno is tevens een veelgevraagd spreker over Collaboratief Leiderschap en Verandering en Veerkracht in tijden van crisis. Hij is freelancedocent en medeoprichter en partner van onder meer Tomorrow4Isibani, Design & Art Laboratory en Comunidad Peruana de Talento. In 2014 ontmoette hij Tulku Lobsang Rinpoche, een internationaal hoog aangeschreven en gerespecteerde boeddhistische meester en samen met Maaike Decock ontwikkelt hij programma’s in Kathmandu (Nepal). Bruno is getrouwd met Fabiola Aranda Del Solar en is vader van Ella, Louise en Camilo.

Tijdslijn

Tomorrow4Isibani wordt opgericht door Bruno en een aantal vrienden

Children of Lima wordt opgericht door Bart en zijn familie

Bart en Bruno komen met elkaar in contact en worden partners in crime

De pandemie zorgt voor extra uitdagingen bij de projecten

Bart en Bruno schrijven samen een boek

Het boek is verschenen bij Paris Books en nu verkrijgbaar!